Friday, January 15, 2010

NR 6


NAINE
KAUNIS ÕRN
HOOLITSEMINE ARMASTAMINE TOETAMINE
NAINE ON ILU KEHASTUS
ELUKAASLANE
August Gailit "Purpurne surm" Kapten Roode vastandiseloomustus:
Ta oli pikk ja väga peenike härra ning ilma habemeta. Roode oli ka südametu, kuid väga rahulik ja inimlik, kui talle tehti ülekohut. Ta oli jumalaaustaja, kõnelemises üsna peen, kuid hinges suur realist.
Ning ülekõige vihkas ta naisi, nähes neis vaid küpsust, ausust ja heldust.

Erinevad naisetüübid:
1. Viin valss olematu
2. Kirglik koolnu
3. Linn tühjus segadus
4. Lahjuv päikesesära 5. Rahaahned luule veetlejad 6. Saatanlik külmus 7. Muld

On mehi, kes sündinud ...
päikesest ja merest, nad on säravad, rõõmsameelsed ja abivalmid. Nad peavad naistest lugu ja tunnevad oma mehe rolli. Nad muudavad halvad hetked headeks ja meeldejäävateks ning leiavad kõiges midagi positiivset.
On mehi, kes sündinud ...
rahutust voodist, nad ei oska enda eluga midagi peale hakata, käivad vaid peost pittu ja landivad naisi. Elumõte on võtta iga päeva kui viimast ja tagajärgedele mitte mõelda. Nad kasutavad naisi ära ning eeliseks on vaid enda rahuldamine.
On mehi, kes sündinud ...
mullast ja soojusest, nad on töökad ja tragid. Tahavad saada kõigega ise hakkama ning tulevikus ka enda perele maja ehitada. Nad on sellised tublid pereinimesed, kes on toeks naisele ja lastele.
On mehi, kes sündinud ...
külmast ja vihast, nad ei oska ka muud teha kui teistele seda teha, peamiselt tekitavad nad vaid muresid ja valu. Esmapilgul tunduvad nad olevat normaalsed inimesed, sest nad on üsna kinnised, kuid kui vähegi rohkem tuttavaks saad, siis ta aina rohkem haiget hakkab valmistama, eriti oma lähedastele, sest see on see, mida ta naudib.


On naisi, kes sündind päikese särast ja toome helvetest; need on romantikud, käivad silmiga taevas, näol pronkspunetus. Nad lehkavad rasva ning piima järele ning nende suudlus on karastav kui tuulepuhang. Nad otsivad suurmeelseid kangelasi, teaatrite armastajaid, poeete ning jõumehi...
***
On naisi, kes on sündinud päikese särast ja toominga õitest; nad on romantikud, käivad silmad taevas, näol põsed pronkspunased. Nad lõhnavad rasva ning piima järele ning nende suudlus on ergutav. Nad otsivad häärasmehi, kultuurist huvitujaid, luuletajaid ning treenitud mehi...

No comments:

Post a Comment